Ventilator habitaclu - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre ventilatorul habitaclu / aeroterma masinii tale?

 

     Ventilatorul de habitaclu are rolul de a mentine temperatura interioara la nivel cat mai optim in masina, asigurand confortul pasagerilor si conducatorului auto. Ventilatorul de habitaclu este un ventilator a carui intensitate si viteza de miscare se poate regla din bord pentru a asigura ventilatia in habitaclu. Daca acesta nu functioneaza corect, in mod sigur aerul nu va mai fi introdus corespunzator in masina.

 

     Este foarte usor de observat atunci cand ventilatorul de habitaclu nu functioneaza pentru ca nu mai exista ventilatie, nici macar atunci cand aerul conditionat sau ventilatorul este dat pe treapta maxima. De asemenea, exista si defectiuni care fac ca sistemul de aer conditionat sa nu mai dea randament, dar sa functioneze totusi, in parametri mai slabi. In ambele cazuri este recomandata o interventie din partea specialistilor pentru a remedia problema aparuta. In cazul in care ventilatorul nu functioneaza atunci cand este setat la primele trepte de viteza se recomanda sa fie dat pe treapta maxima pentru ca exista posibilitatea de a functiona. Se intampla astfel, atunci cand este defecta rezistenta de la ventilator, care se schimba separat si care se strica din cauza temperaturilor ridicate, generate de filtrul de habitaclu foarte murdar.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)