Set lant distributie - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre set lant distributie?

 

     Distributia unei masini cu combustie interna este pe curea sau pe lant, ambele avand acelasi scop. Cureaua sau lantul au rolul de a sincroniza rotatia arborelui cu came si a arborelui cotit, pentru ca supapele sa se deschida si inchida in momentele potrivite in timpul cursei unui piston. Cureaua de distributie este esentiala pentru a face ca pistonul sa atinga supapele. Cureaua este dintata de cele mai multe ori si are o banda de antrenare cu dinti in interior. Lantul este un lant cu role.

 

     In momentul admisiei pistonul coboara si supapele de admisie sunt deschise astfel incat sa intre aerul. In momentul compresiei pistonul urca si determina comprimarea amestecului de combustibil tinand supapele inchise. La combustie motorul genereaza putere si pistonul coboara dupa explozie iar supapele sunt inchise. In momentul evacuarii supapele de evacuare se deschid astfel incat gazele sa fie eliminate. In acest punct supapele de admisie sunt inchise. In toate aceste etape arborele cu came lucreaza simultan cu vilbrochenul.

 

     Zgomotul aparut din zona curelei sau lantului de distributie este ingrijorator si trebuie sa fie verificat imediat. Se recomanda inlocuirea lantului de distributie de fiecare data cand apar probleme cu acesta utilizand un kit complet.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)