Manere - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre manerele usilor masinii tale?

 

     Manerele pentru usi sunt elemente de caroserie care ajuta la inchiderea si deschiderea usilor masinii. In functie de numarul de usi pe care o masina le are, variaza si numarul de manere. Exista masini cu trei usi, cu 5 usi sau cu mai multe usi, cu usi glisante sau cu usi care se deschid normal in exterior. Pentru toate aceste tipuri de usi se vor folosi manere de usi specifice. In absenta manerului pentru usa, aceasta nu va mai putea fi deschisa din exterior sau din interior. Partea exterioara a manerului este conectata de partea interioara, ceea ce inseamna ca acest mecanism se va schimba cu totul.

 

     Manerele de la usile masinii actioneaza exact ca o clanta la o usa. In momentul in care manerul este actionat usa se deschide. Pentru inchidere nu se va actiona manerul ci se va inchide pur si simplu usa. De asemenea, exista si manere pentru usi cu functie de blocare. Acestea sunt puse pe interiorul masinii si atunci cand sunt puse in pozitia de blocare usa nu mai poate fi deschisa din exterior ci se va actiona din interiorul masinii. Manerele se pot rupe sau deteriora in timp, in urma utilizarii repetate.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)