Alege subcategoria din Supapa EGR:

 

 

Ce trebuie sa stii despre supapa EGR a masinii tale?

 

     EGR-ul este un sistem care permite gazelor rezultate din ardere sa se intoarca in galeria de admisie. Procedeul duce la scaderea majora a emisiilor de noxe deoarece reduce ambele elemente care stau la baza producerii sale. reintroducand gazele arse in admisie, oxigenul care este necesar pentru ardere se va inlocui cu gaze arse ceea ce va duce la scaderea cantitatii oxigenului aflat in exces in sistem. De asemenea, pentru ca gazele arse pot sa absoarba o parte din caldura care a fost generata in urma arderii se va reduce temperatura maxima pe un ciclu. Recircularea gazelor nu are loc continuu. Unitatea de control si va comanda supapa EGR pentru a lasa gazele arse sa intre in sistemul de admisie. In cazul motoarelor supraalimentate, controlul debitului de gaze se face cu un obturator special, care va scadea presiunea prezenta in galerie si va facilita curgerea gazelor din galerie catre evacuare.

 

     Supapa EGR reprezinta componenta principala a sistemului EGR si are rolul de contribui la recircularea gazelor arse si la eficientizarea arderilor din motor. Supapa EGR mai numeste si vana EGR si este actionata electric si comandata in mod direct de catre unitatea de control electronic a motorului.

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)