Vaporizator / Evaporator aer conditionat - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre vaporizatorul si evaporatorul de aer conditionat al masinii tale?

 

     Sistemul de aer conditionat al masinii utilizeaza in afara de compresorul si radiatorului AC si un evaporizator. Rolul acestuia este de a prelua freonul rece sub forma unui gaz. In momentul in care aerul cald ajunge in contact cu masa rece a evaporatorului, aerul este racit si va fi trimis in habitaclu cu ajutorul gurilor de ventilatie.

 

     Cele mai comune semne si simptome ale unui evaporator defect sau care urmeaza sa se defecteze in curand sunt fluxul slab de aer rece si mirosul ciudat atunci cand aerul este folosit pentru incalzirea parbrizului. Este foarte complicat sa detectezi scurgerile din evaporator pentru ca acesta se afla in spatele bordului gazduit de o carcasa. Pentru a determina daca evaporatorul curge, trebuie scos bordul complet. In cazul in care evaporatorul pierde freon se impune inlocuirea acestuia completa. La schimbarea evaporatorului se recomanda si schimbarea uscatorului. Uscatorul functioneaza pe post de filtru pentru sistemul de aer conditionat si este recomandat sa fie schimbat atunci cand se fac lucrari asupra sistemului de aer conditionat. Toate schimbarile si modificarile sistemului AC al masinii inclusiv inlocuirea evaporatorului trebuie facute intr-un service autorizat, cu ajutorul specialistilor cu experienta pentru a evita problemele ulterioare.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)