Rezervor / vas lichid parbriz - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre rezervorul lichidului de parbriz al masinii tale?

 

     Lichidul pentru parbriz este stocat intr-un rezervor sau intr-un vas pentru lichidul de parbriz. Acest lichid este de doua tipuri – pentru iarna si pentru vara sau all season. Cel all season este mai putin intalnit si utilizat. Acest rezervor in care este stocat lichidul pentru parbriz este realizat din plastic de cele mai multe ori pentru ca cele din metal ar risca sa corodeze in contact cu apa. Din diferite motive, cum ar fi schimbarile bruste de temperatura, utilizarea unui detergent de vara pe timpul iernii care ingheata la temperaturi scazute sau din cauza socurilor, exista posibilitatea ca acest rezervor sa se sparga si sa piarda lichidul de parbriz.

 

     Atunci cand acest rezervor se deterioreaza este foarte important ca el sa fie inlocuit cu alt rezervor astfel incat conducatorul auto sa aiba tot timpul sistemul de stergatoare disponibil cu detergent pentru a curata parbrizul de fiecare data cand este nevoie.

 

     Pentru a menaja si conserva acest rezervor, este recomandat ca iarna sa fie utilizat un detergent de parbriz pentru iarna, care sa nu inghete la temperaturi scazute, deoarece acest lichid inghetat isi mareste volumul ducand la spargerea rezervorului si chiar la ruperea furtunurilor prin care lichidul circula.

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)