Maneta actionare stergatoare - Alege masina:

 

 

Ce trebuie sa stii despre maneta de actionare a stergatoarelor masinii tale?

 

     Stergatoarele reprezinta piese de executie ale sistemului de curatare. Ele sunt actionate din interiorul masinii cu ajutorul unei manete de actionare. Sistemul este controlat cu ajutorul unui motoreductor care primeste energie electrica de la un releu. Modul in care acest sistem functioneaza depinde de comutatorul existent in interiorul vehiculului, pe bord. Maneta are rolul de a selecta un anumit tip de functionare. In acest caz contactele din releu vor accesa circuitul dat si mecanismul va incepe sa mearga la o viteza anume. In acelasi timp, conducatorul auto poate sa activeze si sistemul de stropire actionand aceeasi maneta.

 

     Buna functionare a sistemului de curatare a parbrizului este foarte importanta si trebuie asigurata prin inlocuirea componentelor in momentul in care acestea nu mai functioneaza corespunzator. Daca maneta nu functioneaza, stergatoarele nu vor fi actionate corespunzator sau nu mai poate fi stropit parbrizul, ceea ce inseamna ca vizibilitatea conducatorului auto este grav afectata.  Exista manete si mecanisme pentru sistemul de stergatoare pentru orice tip de autovehicul, iar inlocuirea acestora se face rapid cu ajutorul unui specialist, astfel incat conducatorul auto sa se poata deplasa in conditii de siguranta indiferent de vremea de afara sau de gradul de murdarire al parbrizului.

 

 

 

 

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Autopiesa.ro pentru a afla primul noutatile si promotiile nostre. Promitem sa nu fim prea insistenti :)